Banner Banner

2025

Januari

We gaan aan de slag in de omgeving van de Henri Dunantstraat, Citerstraat, Spinetstraat, Lyrastraat, Schalmeistraat en Luitstraat.

 

2024

November

We maken de werkzaamheden af in de rest van de Roggebotstraat.

Juli/augustus

Stadsverwarming Purmerend begint met werkzaamheden in de Vrouwenzandstraat. Ze moeten een leiding verleggen, zodat er ruimte is voor het waterbergingssysteem onder de grond. Na de bouwvak vervangen we de riolering en richten we de straat opnieuw in. Tijdens de werkzaamheden van Stadsverwarming en van ons sluiten we in delen de straat af. Hou voor omleidingen de borden in de wijk goed in de gaten. 

Juni

De werkzaamheden in de Dr. Albert Schweitzerlaan en het eerste gedeelte van de Roggebotstraat zijn klaar. We zijn aan het werk in de Kadoelenstraat, Zuiderzeestraat en Gouwzeestraat.

Januari

In januari 2024 zijn we begonnen in de Roggebotstraat en omgeving. Na de Dr. Albert Schweitzerlaan, volgen de andere straten tussen de Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. De voorbereidende werkzaamheden begonnen op 15 januari in het gedeelte van de Dr. Albert Schweitzerlaan tussen de Henri Dunantstraat en de Vrouwenzandstraat.

 

2023

December

De Henri Dunantstraat en Dr. Albert Schweitzerlaan zijn klaar. Op vrijdag 22 december 2023 zijn beide straten weer open gegaan

November

We hebben 1 november twee varianten gepresenteerd. Er is door de bewoners gekozen voor de woonerfvariant (15 km/u). Het ontwerp staat op de vervolgpagina. De gestelde vragen van die avond hebben we beantwoord.

Maart

De rioleringswerkzaamheden zijn begonnen in het gedeelte van de Henri Dunantstraat tussen de Botterstraat en de Dr. Albert Schweitzerlaan. De Henri Dunantstraat ligt open en is nog tot en met 26 mei afgesloten. De omleiding staat aangegeven op borden.

We houden na de zomer van 2023 voor het deelgebied tussen de Dr. A. Schweitzerlaan, Hannie Schaftstraat, Citerstraat en de Henri Dunantstraat (deelgebied 3) een bijeenkomst. Uiteraard zetten we de ontwerpen ook online.

Februari

De presentatie van het definitief ontwerp omgeving Roggebotstraat was op 1 februari 2023. We hebben tijdens deze avond verschillende vragen en opmerkingen gehoord.

 Vanaf 20 februari beginnen we met het kappen van bomen. Daarna gaan PWN en Liander aan de slag.

 

2022

December

7 december presenteren we het definitief ontwerp voor deelgebied 1.

November

1 november ondertekenden de gemeente en aannemer Markus de overeenkomst voor de uitvoering van het project.

Oktober

Op 26 oktober is er een bijeenkomst georganiseerd voor deelgebied 1. We presenteerden dan het definitieve ontwerp. Na deze avond hebben we nog een aantal zaken aangepast aan het ontwerp:

  • De bushalte in de Dr. Albert Schweitzerlaan 85-91 komt terug op de bestaande plek. Hierdoor ontstaat een extra parkeerplaats. 
  • We maken de middengeleider korter voor de basisschool. Hierdoor komen er twee extra parkeerplaatsen. 
  • We verplaatsen de bushalte voor de Hannie Schaftstraat 20-34 naar de Hannie Schaftstraat 4-10. Hierdoor liggen de bushaltes tegenover elkaar. Ook is hier minder parkeerdruk.
  • We proberen in de aangrenzende straten extra parkeerplaatsen te creĆ«ren als we daar gaan herinrichten.

 

September

Op 7 september was er een bijeenkomst voor de bewoners van de Henri Dunantstraat tussen de Botterstraat en de Dr. Albert Schweitzerlaan, de Dr. A. Schweitzerlaan tussen de Henri Dunantstraat en de Hannie Schaftstraat en de Hannie Schaftstraat tussen de Dr. A. Schweitzerlaan en de Richard Holstraat. De plannen staan online. We hebben de gestelde vragen op deze pagina beantwoord.

 

Juni

Op woensdag 29 juni was er een een informatiemarkt voor de bewoners van de straten tussen de Dr. A. Schweitzerlaan, de Vrouwenzandstraat en de Gouwzeestraat. De plannen staan op de website.