Banner Banner

Riolering en herinrichting

Openbare ruimte

Nieuwe situatie na de herinrichting in Wheermolen-Oost

De gemeente Purmerend gaat in delen van de Wheermolen-Oost de riolering vervangen. De riolering is aan het einde van zijn levensduur. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in.

 

De rioleringswerkzaamheden in de Henri Dunantstraat (deelgebied 1) zijn klaar

De Henri Dunantstraat en Dr. Albert Schweitzerlaan zijn klaar. Op vrijdag 22 december 2023 zijn beide straten weer open gegaan

 

Ontwerp inrichting Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Roggebotstraat, Zuiderzeestraat, Kadoelenstraat, Gouwzeestraat (deelgebied 2)

 

In januari 2024 zijn we begonnen in de Roggebotstraat en omgeving

Na de Dr. Albert Schweitzerlaan, volgen de andere straten tussen de Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. De voorbereidende werkzaamheden begonnen op 15 januari in het gedeelte van de Dr. Albert Schweitzerlaan tussen de Henri Dunantstraat en de Vrouwenzandstraat. De aannemer kapt de bomen aan de oneven kant van de Dr. Albert Schweitzerlaan en maakt hier een route voor de nood- en hulpdiensten. Verder plaatst de aannemer de omleidingsborden en richt het werkterrein in. 

 

Weg afgesloten vanaf 22 januari tot en met 6 mei 2024

Op maandag 22 januari begint de aannemer met het openbreken van de weg. We breken eerst de weg open van de Henri Dunantstraat tot de Dr. Albert Schweitzerlaan 147. Op maandag 12 februari breken we de rest van de straat open tot aan de kruising met de Vrouwenzandstraat. Dit geven we aan met borden. Na het openbreken leggen we de nieuwe riolering aan. Daarna richten we de rest van de openbare ruimte in. De werkzaamheden aan dit gedeelte duren naar verwachting tot en met 6 mei 2024. De beplanting brengen we in het najaar aan.

 

Parkeren

Parkeren kan in de Vrouwenzandstraat of in de Tjalkstraat. Vooral achter de flat van de Vrouwenzandstraat 61-155 (oneven) is er voldoende ruimte om te parkeren. Tijdens de werkzaamheden maken we een tijdelijke weg voor de nood- en hulpdiensten, zodat deze altijd in de buurt van uw woning kunnen komen.

 

Vanaf 18 maart 2024 is een deel van de straat weer open

Vanaf dan verwachten we dat de woningen aan de Dr. Albert Schweitzerlaan 101 tot 137 weer bereikbaar zijn. We beginnen dan ook in het volgende deelgebied. Dit is een deel van de Gouwzeestraat en de Roggebotstraat.

 

We werken per deelgebied in fases

Wilt u meer weten over de vervanging van riolering? Op de website van de gemeente leest u hier meer over.      
 

de drie deelgebieden waar we het riool gaan vervangen

 

 

Herinrichting Luitstraat, Spinetstraat, Lyrastraat, Schalmeistraat, Henri Dunantstraat en Citerstraat

We hebben 1 november twee varianten gepresenteerd. Er is door de bewoners gekozen voor de woonerfvariant (15 km/u). Het definitieve ontwerp staat op deze website online. De gestelde vragen hebben we beantwoord
 

 


 

Hoe de gemeente dit allemaal gaat doen laten we zien in deze video.


 

Riolering of drainage aanleggen in de steeg kan helpen tegen wateroverlast

Een ondergelopen steeg na een paar flinke regenbuien is erg vervelend. De gemeente heeft geen onderhoudsplicht op achterpaden of stegen als het particulier terrein is. Wel kunnen we bij flinke wateroverlast meedenken over een passende oplossing. U kunt dan bijvoorbeeld samen met uw buren een drainage of riolering aanleggen in het achterpad. U dient er dan voor zorgen dat deze doorloopt tot aan het openbare gebied. De gemeente kan de aansluiting vanaf daar overnemen en koppelen aan de daarvoor geschikte leiding. Soms is de oplossing ook simpeler. U kunt ervoor zorgen dat het water makkelijker weg kan door bijvoorbeeld een rij tegels langs de rand van uw achterpad te vervangen door grind of beplanting.

 

De gemeente is toch eigenaar van een achterpad?

Dit is vaak niet zo. Huurt u uw woning? Dan is de verhuurder meestal de eigenaar. Het onderhoud van tuin en achterpad voor een huurder is opgenomen in de huurovereenkomst. Heeft u een koophuis, dan bent u in de meeste gevallen ook eigenaar van uw deel van het achterpad. Dit kunt u terugvinden in het koopcontract. U bent dan samen met uw buren verantwoordelijk voor het schoon, veilig en aantrekkelijk houden van het gehele achterpad of steeg. Wilt u weten of uw perceel een achterpad heeft of heeft u nog andere vragen? Bekijk het kaartje en andere informatie op de website van de gemeente.
 

 

Bouwapp 

Met de Bouwapp houden we direct op de hoogte van de ontwikkelingen. Download de app voor Apple iOS apparaten of Android apparaten

Of scan deze QR-code: