Banner Banner

Riolering en herinrichting

Openbare ruimte

Nieuwe situatie na de herinrichting in Wheermolen-Oost

De gemeente Purmerend gaat in delen van de Wheermolen-Oost de riolering vervangen. De riolering is aan het einde van zijn levensduur. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in.

 

Hoe de gemeente dit gaat doen laten we zien in deze video.

 

De rioleringswerkzaamheden starten in de Henri Dunantstraat (deelgebied 1)

We gaan aan de slag in het gedeelte van de Henri Dunantstraat tussen de Botterstraat en de Dr. Albert Schweitzerlaan, de Dr. A. Schweitzerlaan tussen de Henri Dunantstraat en de Hannie Schaftstraat en de Hannie Schaftstraat tussen de Dr. A. Schweitzerlaan en de Richard Holstraat.

 

De weg moet hiervoor helemaal open. We breken de straat in gedeeltes open. Zo blijft elke woning bereikbaar, zowel voor de bewoners als voor hulpdiensten.

 

De bus rijdt in 2023 niet door de Wheermolen-Oost

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren hebben we met de busmaatschappij afgesproken dat de bus in 2023 niet via de Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en de Hannie Schaftstraat rijdt. Dit betekent dat u moet op- en uitstappen bij de haltes Churchilllaan of station Overwhere.

 

 

We werken per deelgebied in fases

 

Wilt u meer weten over de vervanging van riolering? Op de website van de gemeente leest u hier meer over.      
 

de drie deelgebieden waar we het riool gaan vervangen

 

Ontwerp inrichting Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat (gedeelte waar de bus rijdt)

Gemeente Purmerend vervangt het riool in een deel van de Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat, omdat deze aan vernieuwing toe is. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in. Dat de straat open moet, geeft ons de kans om de inrichting aan te passen aan de wensen en eisen van deze tijd.

 

Ontwerp inrichting straten Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat (gedeelte waar de bus rijdt)

 

Roggebotstraat en omgeving (deelgebied 2)

De gestelde vragen op de laatste bewonersavond hebben we beantwoord

 

Ontwerp inrichting straten tussen de Dr. A. Schweitzerlaan, de Vrouwenzandstraat en de Gouwzeestraat

 

 

Dr. A. Schweitzerlaan, Hannie Schaftstraat, Citerstraat en de Henri Dunantstraat (deelgebied 3)

We hebben 19 juli 2023 het voorlopig ontwerp gepresenteerd. De ontwerpen staan op deze website online. Na de zomer presenteren we het definitieve ontwerp.


Bouwapp 

Met de Bouwapp houden we direct op de hoogte van de ontwikkelingen. Download de app voor Apple iOS apparaten of Android apparaten

Of scan deze QR-code: