Banner Banner

Bomen kappen omgeving Henri Dunantstraat

Aangemaakt op: donderdag, 16 Februari 2023

Begin maart beginnen we met de rioolwerkzaamheden in de Henri Dunantstraat. Hiervoor is het nodig om bomen te kappen. We kappen van maandag 20 februari tot en met donderdag 23 februari 2023. De werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur. Dit is de planning:
• 20 februari: Henri Dunantstraat tussen de Anne Franklaan en de Dr. Albert Schweitzerlaan;
• 21 februari: Dr. Albert Schweitzerlaan oneven zijde;
• 22 en 23 februari: Dr. Albert Schweitzerlaan even zijde en Hannie Schaftstraat.

 

Wortels van de bomen verwijderen we later

We kappen de bomen tot de hoogte van de bestrating. De wortels van de bomen verwijderen we later. Dit om geen kabels en leidingen te beschadigen. Zodra de nutsbedrijven, zoals PWN en Liander in de stoep aan het werk gaan, verwijderen we de wortels van de bomen.

 

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden moeten parkeervakken vrijgehouden worden. Dit is om schade aan uw auto te voorkomen. We geven met borden aan welke parkeervakken op welke dag vrijgehouden moeten worden. De weg zetten we met een rijdende afzetting voor de helft af. Dit betekent dat de buurt gewoon bereikbaar blijft.

 

Na de bomenkap gaan PWN en Liander aan de slag

PWN en Liander voeren werkzaamheden uit na het kappen van de bomen. PWN gaat een groot deel van de waterleidingen in de wijk vervangen en Liander een aantal gasleidingen. Dit gaat om gasleidingen, waar in de buurt gegraven moet worden door de gemeente of PWN. PWN en Liander communiceren hier zelf over. Daarna staat de vervanging van de riolering op de agenda. Na het vervangen van de riolering richten we de openbare ruimte opnieuw in. Dan planten we ook nieuwe bomen.

 

Boombakken

In de Henri Dunantstraat en de Hannie Schaftstraat plaatsen we boombakken. Deze bomen komen op de plek van de sterren (zie de afbeelding hieronder). Dit doen we om het leefgebied van de vleermuizen zo min mogelijk te verstoren.

Waar plaatsen we de boombakken