Banner Banner

Sloop-nieuwbouw Gouwzeestraat

Sloop-nieuwbouw

image
image

De 48 appartementen in de lage flat aan de Gouwzeestraat 6-100 worden rond 2024 gesloopt.

 

De nieuwe flats worden zo gebouwd dat je de Wheredijk veel beter kunt zien. Je kunt straks op meerdere plekken de dijk oplopen. De nieuwe appartementen hebben zicht op het water. Hierboven ziet u een voorbeeld van hoe dat eruit kan zien. We bedenken samen met de mensen uit de omgeving hoe de gebouwen eruit komen te zien.

 

Verhuizen

40% van de bewoners is in 2020 al verhuisd. De woningen van deze huurders worden nu tijdelijk verhuurd. In maart 2021 is er met alle bewoners contact gezocht voor een gesprek met de bewonersbegeleider van Intermaris. Er zijn veel vragen beantwoord over het sociaal plan. Daarbij vragen we actief of bewoners extra ondersteuning nodig hebben.

 

 

Ruim 82% van de bewoners heeft het sociaal plan goedgekeurd

Dit betekent dat zij sinds april 2021 voorrang krijgen bij het zoeken naar een andere woning. Hierover heeft Intermaris afspraken gemaakt met de gemeente. Wij gaan ervan uit dat het ongeveer anderhalf jaar duurt voordat iedereen is verhuisd. Bewoners die hierbij hulp nodig hebben, worden extra ondersteund.

 

Nieuwbouw

Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor de nieuwbouw. Als het zover is betrekken we hierbij graag toekomstige bewoners en omwonenden.

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Bekijk hier het Basis sociaal Plan Gouwzeestraat 6-100 van Intermaris. Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Neem contact met ons op bij andere vragen.