Banner Banner

Gemeenteraad stelt ontwikkelvisie vast

Aangemaakt op: donderdag, 08 Oktober 2020

Onlangs stemde de gemeenteraad in met de ontwikkelvisie Wheermolen-Oost. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met het renoveren en verduurzamen van flats, het bouwen van nieuwe woningen en het aanpakken van straten en groen. Samen met de bewoners in de wijk werken we aan een nieuw Wheermolen-Oost.

 

1000 nieuwe woningen

De komende jaren renoveren en verduurzamen we veel flats in de wijk. Ook slopen we zo’n 370 woningen (flats en eengezinswoningen). Voor iedere gesloopte sociale huurwoning bouwen we een nieuwe sociale huurwoning terug. Daarnaast voegen we nog ongeveer 600 appartementen toe: 120 sociale huurwoningen, 180 doorstroomwoningen, 60 betaalbare koopwoningen en middeldure huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector.


Mooier groen en nieuwe straten

Naast woningen gaan we ook het groen en de straten opknappen. We vervangen op veel plekken de riolering en richten straten opnieuw in. We zijn ook van plan het groen in de wijk te verbeteren. Van het Dwarsgouwgebied maken we een mooi stadspark.


Wat gaat er op korte termijn gebeuren in de wijk?

De renovatie van de wijk duurt zeker 10 jaar. Maar op de korte termijn staat er al heel wat te gebeuren. De renovatie van de hoge flats in de Rudolf Garrelsstraat is gestart en de voorbereidingen van de renovatie van de hoge flat aan de Gouwzeestraat is begonnen. In 2021 en 2022 gaan we de oude riolering vervangen en worden alle straten daarna opnieuw ingericht in het gebied tussen de Hannie Schaftstraat en de Vrouwenzandstraat.