Banner Banner

Riolering en herinrichting Gouwzeestraat

Openbare ruimte

image

We vervangen de komende jaren op verschillende plekken in de stad het huidige rioolstelsel. Schoon water, zoals regenwater, komt nu nog via dezelfde rioolbuis bij de rioolzuivering terecht als vuil water uit toiletten en douches. Dat gaan we anders doen.

 

Gescheiden afvoeren

Bij het nieuwe stelsel wordt water gescheiden afgevoerd. Op die manier kan schoon water direct naar het oppervlaktewater, zoals sloten. Zo blijft er minder water over dat gezuiverd moet worden. Dit is beter voor het milieu en werkt kostenbesparend.

 

Afkoppelen

Bij de werkzaamheden heeft u de mogelijkheid om uw riool te laten vernieuwen en aan te sluiten op het nieuwe stelsel. Dit heeft echter wel gevolgen voor uw voortuin. Als u mee wilt doen, halen we een buis uit de grond en plaatsen we er twee voor terug. Het gedeelte van uw voortuin dat opengebroken wordt om de buizen te vervangen wordt opgehoogd. U kunt zand en grond krijgen om de rest van uw tuin op te hogen.

Als u besluit mee te doen dan is uw riool klaar voor de toekomst. Met het aansluiten van zoveel mogelijk huizen werken we samen aan een efficiënt en duurzaam watersysteem.

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Heb je vragen? Kijk dan eens bij onze veel gestelde vragen. Neem contact met ons op bij andere vragen.