Banner Banner

PARK DE DWARSGOUW

Groenvoorziening

image
image

Hierboven ziet u foto’s van andere parken. Het zijn voorbeelden van wat we in Park De Dwarsgouw kunnen doen. Samen met de buurt maken we een plan voor het park. We willen daarom graag van u weten wat u belangrijk vindt in het park.

 

Vul de enquête in 

 

Een landschapsarchitect gaat aan de slag met het ontwerp voor het nieuwe park. De inwoners van Purmer-Noord en Wheermolen-Oost kunnen meedenken. Dit najaar kunt u reageren op het voorlopig ontwerp. 

 

Stadspark

Park De Dwarsgouw wordt een echt stadspark. Een plek om te wandelen en te sporten. Het groen wordt opgeknapt, er komen nieuwe wandel- en fietspaden en misschien een kleinschalig koffietentje met een terras. Dat komt er allemaal bij. Wat er nu al in het park is, blijft; de volkstuinen, het kinderspeelparadijs, de heemtuin, de schooltuinen, de trimbaan, de ijs- en skeelerbaan, de modelbouwvereniging en de andere verenigingen. Die zijn belangrijk voor de wijk en voor Purmerend. Verder kijken we met de aanwezige organisaties en de buurtbewoners welke functies we willen toevoegen in het gebied en welke elementen behouden moeten blijven. De gemeente wil geen grootschalige bebouwing of woningbouw toevoegen in dit gebied, het moet overwegend groen blijven. Het beter verbinden van het park met de woonbuurten is daarbij belangrijk.