Banner Banner

WHEREDIJK/ KOGERDIJK

Groenvoorziening

image

Om de Wheredijk (ook wel Kogerdijk) weer aan de waterveiligheidsnorm te laten voldoen heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de dijk in het voorjaar van 2021 verbeterd. In het najaar van 2022 vindt de tweede fase plaats waarin HHNK de binnendijk van de Purmerringvaart verbetert.

 

Wat zijn de werkzaamheden aan de Kogerdijk?

Vanaf 10 oktober 2022 wordt de binnendijk van de Purmerringvaart verbeterd. Er wordt extra grond aangebracht op de dijk, aan de kant van de woonhuizen in de wijk Wheermolen. Eind december 2022 is het werk klaar.

 

Hoe zijn de omleidingen geregeld voor project Kogerdijk?

Vanwege de werkzaamheden wordt de middelste wandel/fietsbrug afgesloten tussen de wijk Wheermolen en Purmer-Noord. Dit is de brug ter hoogte van de Vrouwenzandstraat-Lamoenstraat. Fietsers en wandelaars moeten dus tijdelijk omlopen of omfietsen, via de bruggen aan de noord- en zuidkant van het project.

afgesloten gedeelte van de Wheredijk

De toekomst

De Wheredijk is een prachtig plekje. Maar je ziet het bijna niet omdat er flats voor staan. De lage flats die kunnen niet meer opgeknapt worden. De nieuwe gebouwen die ervoor in de plaats komen staan zo dat je de dijk straks wel kunt zien en er makkelijker naar toe kunt gaan. De nieuwe woningen kijken ook uit op het water. Langs de dijk komen picknick- en speelplekken en misschien wel een steiger waar je lekker aan het water kunt zitten.