Banner Banner
In mei hebben we gevraagd aan inwoners en omwonenden van Wheermolen-Oost om mee te denken wat voor hen belangrijk is om rekening mee te houden voor de plannen in de toekomst.

Deze regels willen we vastleggen in het beeldkwaliteitsplan, dat we straks aan architecten en ontwikkelaars geven. U kon tot 23 mei reageren en meedoen met het online 'swipe' onderzoek. Hieronder leest u hier de resultaten.

 

Bedankt voor het meedenken!

Ruim 320 mensen hebben mee 'geswipet' over verschillende dilemma's en vragen over onderwerpen in het beeldkwaliteitsplan. Ongeveer de helft van de invullers woont in de wijk, de andere helft woont niet in de wijk maar komt er regelmatig. Ongeveer 1/3 is jonger dan 35 jaar.

 

Variatie, maar niet te veel

Verschillende hoogtes van gebouwen heeft voorkeur tegenover dezelfde hoogte, zoals nu veel is. Verspringende gevels vinden mensen mooi net als verschillende materialen in de bouw van nieuwe gebouwen. Maar de verschillen moeten niet te groot zijn. Groene gevels zien veel mensen wel zitten aan de buitenkant van een gebouwen. Ook als deze is afgewisseld met een gevel van baksteen. Verschillende lichte kleuren zijn leuk, die moeten dan wel goed bij elkaar passen. Tussen verschillende gebouwen onderling mag er wat meer verschil zijn. Groene daken met zonnepanelen scoren hoog in de resultaten. Ook een bovenste verdieping die wat terug ligt valt in de smaak.

 

Buiten

Inwoners willen graag veel ruimte voor groen waar ze bijvoorbeeld op een bankje kunnen zitten. Ook is het belangrijk dat er genoeg plek is voor de opvang van water. Mensen fietsen graag door de wijk. Elkaar ontmoeten, sporten of spelen in de buitenruimte is fijn. Daarbij geven inwoners ook aan dat er aandacht moet zijn voor parkeren in de wijk.