Banner Banner

D' GROENE CITER

Renovatie

Renovatie D' Groene Citer
Renovatie D' Groene Citer achterkant 2

Over dit project

D' Groene Citer is de laatste van de drie flats aan de Ringvaart die Intermaris gaat renoveren. Samen met de Bewonerscommissie van de flat heeft Intermaris het Basis Sociaal Plan Renovatie doorgenomen en de werkzaamheden besproken. Aannemer Hemubo startte begin november 2023 met het werk in de eerste woningen. Het installatiewerk is bij alle woningen klaar. Meer dan de helft van de flat is voorzien van nieuwe kozijnen.

 

Renovatie

Bewoners van de flat kunnen tijdens de renovatiewerkzaamheden in hun woning blijven wonen. Aannemer Hemubo heeft veel ervaring met het renoveren van woningen waarbij bewoners nog in hun woning wonen. Als alles volgens planning verloopt, is de renovatie dit najaar klaar. 

 

Moswand

Op de zijkant van het gebouw hebben we een proef met een moswand. Gemeente en Intermaris werken samen aan een gezonder en groener Wheermolen-Oost. Intermaris wil kijken of zij meer kan bijdragen aan het vergroenen van haar flats. Mos is nog nooit eerder op deze manier, op zo'n grote muur, in Nederland geplaatst. De eerste voorbereidingen zijn getroffen. We moeten nog even geduld hebben voordat de hele wand bedekt is met mos.

 

Garages

De plek waar nu de garages zijn, noemen we de plint. Bij de plint van D' Groene Citer komen geen extra woningen. We willen alleen de buitenruimte aanpassen. Hier denken we aan meer groen, maar ook aan extra parkeerplaatsen voor de buurt. Volgens het plan worden in de Citerstraat en de Hannie Schaftstraat namelijk meer woningen teruggebouwd dan we gaan slopen. 

 

Openbare ruimte

Hieronder ziet u het ontwerp van de openbare ruimte rondom D' Groene Citer.

Groenontwerp