Banner Banner

Drukke Zomervakantie OBS Wheermolen

Aangemaakt op: maandag, 21 Juni 2021

Afbeelding
image

In de zomervakantie beginnen verschillende werkzaamheden bij OBS Wheermolen. Er is veel werk te doen: het oudste gedeelte van het gebouw moet gesloopt worden. In dat deel zit asbest. Dat weghalen wordt daarom gedaan door een gespecialiseerd bedrijf.
Daarna kan gestart worden met het opbouwen van de nieuwe school met kinderopvang: nieuwe lokalen, leerpleinen in het gebouw, een mooie buitenruimte en een plek voor kinderopvang. Er is ook gedacht aan de uitstraling van het gebouw. De gevel wordt voorzien van groen.

Tijdelijke huisvesting
Omdat het oude gedeelte gesloopt wordt en het gehele terrein van de school nodig is voor de nieuwbouw en als bouwterrein is tijdelijke huisvesting nodig. Het vinden van een goede plek was een moeilijke opgave. We zochten een plek voor 17 lokalen, voldoende speelruimte en genoeg plaats om fietsen te stallen. Er zijn veel locaties bekeken: het Leegwaterpark, het huidige schoolplein en Trimpad maar die waren te klein, niet goed bereikbaar of te ver van OBS Wheermolen.

Mercuriusweg 2
De keuze is uiteindelijk gevallen op Mercuriusweg 2: een bestaand voormalig schoolgebouw met aula, spreekkamers en een speellokaal. Wel te weinig lokalen. Daarom worden op het schoolplein 10 extra tijdelijke lokalen geplaatst. Op die manier blijft de voorkant van het gebouw vrij en het basketbalveld en het voetbalveld beschikbaar. Ook de mooie boom op het schoolplein blijft staan.
Nu wordt onderzocht of het grote speeltoestel dat nu op het schoolplein staat verplaatst kan worden, zodat veilig op het de speeltoestel gespeeld kan worden. Na schooltijd zijn de sportveldjes en speeltoestellen beschikbaar voor de buurt.

Op maandag 23 augustus start het nieuwe schooljaar en gaan de leerlingen voor één schooljaar naar de Mercuriusweg.