Banner Banner

Sloop-nieuwbouw Pampusstraat en Vrouwenzandstraat

Sloop-nieuwbouw

image
image

Openbare ruimte: Fietsstraat

De Vrouwenzandstraat wordt heringericht als een groene fietsstraat en vormt onderdeel van een doorgaande fietsverbinding naar station Overwhere. Even verderop fiets je straks over een nieuwe fietsbrug over de ringvaart naar het Leeghwaterpark. Ook de Hannie Schaftstraat wordt zo’n fietsstraat. Samen met de Dr. Albert Schweitzerlaan en de dijk ontstaat zo een mooi rondje om te fietsen, hardlopen of wandelen.

Het woongebouw van de Prinsenstichting blijft en wordt opgenomen in deze omgeving. Ook komt in dit gebied een duidelijk en herkenbare entree van het Dwarsgouwpark


Sloop

De 120 appartementen aan de Pampusstraat en Vrouwenzandstraat worden gesloopt. Ruim voordat de sloop plaatsvindt, gaat Intermaris met bewoners in gesprek. Samen maken we een sociaal plan en bezoeken wij alle bewoners thuis. Als de bewoners stadvernieuwingsurgentie hebben, kunnen zij met voorrang verhuizen.

 

Nieuwbouw 

Aan deze kant van Wheermolen-Oost komt een gebied met zo’n 350 nieuwe woningen waar het rustig wonen is in een parkachtige omgeving met wandelpaden die aansluiten bij het gebied de Dwarsgouw. Een deel van de nieuwe woningen krijgt voorkanten aan de Stekeldijk.

 

Op de hoogte blijven?

Volg de ontwikkelingen ook via Facebook. Heb je vragen? Neem contact met ons op.