Banner Banner

Excursie hoe gebouwen eruit moeten gaan zien

Aangemaakt op: dinsdag, 22 Maart 2022

Afgelopen zaterdag zijn we met een groep bewoners van de wijk, uit de klankbordgroep op excursie geweest. Om erachter te komen wat zij mooi en minder mooi vinden als het gaat om het ontwerpen van gebouwen. “We hebben veel mooie gebouwen gezien, maar we moeten ons ook afvragen of het in onze wijk past” merkte een van de leden op.

 

De deelnemers aan de excursie voor het beeldkwaliteitsplan

Monnickendam en Amsterdam-Noord

Naast de nieuwbouw wijk Kop West zijn we gaan kijken naar de architectuur in Amsterdam-Noord. We maakten foto’s van wat we mooi en niet mooi vonden. “Waarom zijn die ‘ramen’ nu dichtgemetseld?” was een opmerking bij een van de gebouwen in Purmerends’ Kop West waar we bij stopten. Ook projectleider Joost de Vries van Intermaris deed inspiratie op: “Zo’n binnenplaats met tuintjes en een inspirerende vormgeving nodigt echt uit om elkaar te ontmoeten”.
In Monnickendam  bezochten we een gebouw dat voor een groot deel met hout is gebouwd. Hout gebruiken is beter voor het milieu dan een gebouw van beton. Over de uitstraling van het kleinschalige complex was de klankbordgroep verdeeld: “Prachtig die houten balken onder het balkon”, “Jammer van die dichte muur”, “Mooi die gevels van hout en baksteen naast elkaar” en “Dit wordt ‘m niet in Wheermolen” luidde de verschillende reacties.

 

Moodboards

Met alle foto’s zijn moodboards gemaakt. Daarop hebben de leden aangegeven wat zij mooi en juist niet mooi vonden aan de gebouwen die we hebben bekeken en vastgelegd. We gaan bewoners van de wijk de komende tijd ook vragen om moodboards te maken om zo een beeld te krijgen van wat inwoners wel en niet mooi vinden.