Banner Banner

Voorbereiding renovatie D' Groene Citer

Aangemaakt op: vrijdag, 30 September 2022

 

Hoever zijn we?
Eind 2023 starten we met de renovatie van D’ Groene Citer. Maar voordat het zover is maken we plannen en doen we onderzoek. En dat doen we samen met bewoners. Om te beginnen heeft Centrum voor Woononderzoek voor de zomer onderzoek gedaan om de woonwensen van bewoners van de flat in kaart te brengen.


In de laatste nieuwsbrief die we naar bewoners stuurden informeren we bewoners over de resultaten van het Woononderzoek. En we kijken vooruit naar wat we gaan doen.

Op dit moment kijken we wat de mogelijkheden zijn om het gebouw nog beter kunnen maken op het gebied van bijvoorbeeld het milieu. Kunnen we het gebouw of de omgeving nog groener maken? Bijvoorbeeld door het laten groeien van mos op de kopgevel.

 

Resultaten Woononderzoek

Het Centrum voor Woononderzoek deed onderzoek naar de woonwensen van bewoners. Zij zijn in in totaal bij 118 bewoners in de flat langs geweest of hebben de bewoners aan de telefoon gesproken. We zijn blij met dit resultaat. We bedanken de bewoners dan ook hartelijk.

 

Hieronder leest u de belangrijkste resultaten.

 

Welk cijfer geeft u de flat (algemene ruimtes)?

7 of hoger: 22%
6 of lager: 78%
Gemiddeld cijfer is een 4,9

 

Welk cijfer geeft u de woning?

7 of hoger: 22%
6 of lager: 78%
Gemiddeld cijfer: 6,1

 

De meeste mensen staan positief tegenover het plan om de woning prettiger en energiezuinig te maken

81% positief
12% niet positief/ niet negatief
4% negatief
3% weet niet/ geen mening

 

Foto’s van groene flats: Hoe staat u tegenover het vergroenen van de flat?

66% positief
16% niet positief/ niet negatief
14% negatief
3% weet niet/ geen mening

 

Gemiddeld cijfer

Zoals u ziet in de cijfers krijgt de woning een waardering 6,1 en voor de flat een 4,9. Dit is laag en daar willen we iets aan doen. Door een renovatie krijgen bewoners meer wooncomfort.

 

Ook worden de woningen energiezuiniger.

We verwachten dat bewoners na de renovatie meer tevreden zijn over hun woning en de flat. Wij zijn dan ook blij dat 81% van de bewoners positief tegenover de renovatie staat!