Banner Banner

Vernieuwde weggeefwinkel nieuw leven ingeblazen

Aangemaakt op: maandag, 11 Juli 2022

Vrijwilligers voor de weggeefwinkel aan de Pampusstraat

Vanochtend was de weggeefwinkel voor het eerst open, op een nieuwe plek maar met hetzelfde idee: zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben bereiken met gratis spullen. Op de nieuwe locatie aan de Pampusstraat stonden Nancy en Esther vol goede moed weer in de winkel. En dat is hard nodig!

 

Doorgaan

Nancy: “Het is belangrijk dat we deze nieuwe plek hebben en de energie hebben om door te gaan. Er zijn heel veel mensen die via de wijkmanager hebben gevraagd wat er met de winkel ging gebeuren.” Iedereen is welkom in de weggeefwinkel. Ook mensen die net teveel verdienen voor andere sociale voorzieningen maar die niet kunnen rondkomen. “We willen zoveel mogelijk mensen helpen. Dat voelt goed.” 

 

Vrijwilligers

De winkel draait op een handjevol vrijwilligers die zich inzetten om de winkel open te houden. Vrijwilligers zetten zich net als Esther en Nancy vaak al jaren in voor de winkel. In de vakantie is de winkel alleen op de maandagochtend open, na de vakantie ook op donderdag. Nancy is zo’n 5 jaar vrijwilliger bij de weggeefwinkel die meer dan 10 jaar geleden opende in een garagebox aan de Citerstraat. Zij weet als geen ander hoe het is om van een klein inkomen rond te komen. “Waar een wil is, is een weg”, zegt ze zelf, “daarom vind ik het zo belangrijk om hier mijn tijd in te steken”.

 

Doneren

Iedereen die spullen over heeft kan die komen brengen, op maandagochtend tot 11.30 uur. Neem even contact op van tevoren, om zeker te weten dat de spullen geschikt zijn. “Meubels zijn niet interessant, verder kunnen we alles gebruiken” sluit Nancy af.

 

Locatie

Samen met wijkmanager Edwin werd bij Intermaris de woning aan de pampusstraat 47A beschikbaar gesteld. Je vindt de winkel op de begane grond om het hoekje, ingang op het grasveld. Op facebook houden ze geïnteresseerden op de hoogte, ook over de openingstijden. Om in contact te komen kun je een privéberichtje of een e-mail sturen.