Banner Banner

Sloop lage Gouwzeeflat

Aangemaakt op: vrijdag, 31 Mei 2024

Vanaf 1 juni 2024 staat het gebouw aan de Gouwzeestraat 6-100 leeg. Alle bewoners zijn verhuisd. Op maandag 1 juli beginnen we met de sloop van het gebouw. 

 

Voorbereidende werkzaamheden

Vanaf 3 juni verwijderen de nutspartijen - zoals PWN en Liander - voorzieningen in en rondom het gebouw. We maken de entree van het gebouw dicht met houten platen. En we plaatsen borden met de tekst 'verboden toegang voor onbevoegden'. We onderzoeken op welke locaties in het gebouw we asbest moeten verwijderen.

 

Sloop gebouw

We plaatsen hekken om het gebouw. De aannemer begint maandag 1 juli met het verwijderen van materialen en met asbestsanering. Vanaf 1 september openen we de daken en maken we gaten in de gevels van het gebouw. Zo zorgen we dat de vleermuizen hier niet meer kunnen verblijven. We brachten eerder in de buurt op meerdere plekken nieuwe verblijven aan voor de vleermuizen. Rond half september start de echte sloop. 

 

Informatieavond voor omwonenden

Omwonenden krijgen nog een uitnodiging voor een informatieavond. Dat doen we zodra we weten welke aannemer de sloopt uitvoert. We informeren omwonenden dan over de sloopwerkzaamheden en laten het voorlopig ontwerp zien van de omgeving rondom de nieuwbouwflat Gouwzeestraat. Met het definitieve ontwerp van de gebouwen zijn we nog bezig. 

 

Omgevingsvergunning nieuwbouw ter inzage

Op 18 juni is de omgevingsvergunning verleend om voor dit bouwplan van het omgevingsplan te mogen afwijken. Deze vergunning wordt op 20 juni gepubliceerd (zoek op 'Gouwzeestraat 6). Hier vindt u alle informatie over het bouwplan, de vergunning en hoe u bezwaar kunt maken. Dat kan tot en met 1 augustus 2024. 

 

Lage Gouwzee