Banner Banner

Positieve reacties op bouwplan Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat

Aangemaakt op: maandag, 15 Januari 2024

In de Boeier, Pluut- en Schokkerstraat staan nu 60 eengezinswoningen. Volgens de planning worden die halverwege 2025 gesloopt. We bouwen daar ongeveer 280 woningen voor terug. De eerste schetsen zijn klaar.

 

In het gebied tussen de Boeierstraat en de Pluutstraat komen sociale huurwoningen en huurwoningen in het middensegment. Achter de bestaande woningen aan de Henri Dunantstraat zijn ongeveer 20 eengezinswoningen gepland, bestemd voor verkoop. Tussen de Schokkerstraat en Boeierstraat komen koopappartementen.

 

Genoeg parkeerruimte

Bij elkaar zijn dit ongeveer 280 woningen. Dat zijn er iets minder dan gepland. Het was namelijk een hele puzzel om genoeg parkeerruimte te maken voor alle nieuwe bewoners. Nu hebben we hier een oplossing voor. De extra parkeerplaatsen komen onder andere bij de koopwoningen en de huurappartementen. Hiermee voldoen we aan een belangrijke wens van omwonenden. Dat bleek uit de enquête die wij in de zomer van 2023 hielden.

 

Geslaagde presentatie

Op 15 november presenteerden we onze maquette en schetsen in het Infopunt Wheermolen. Eerst waren de bewoners van de Henri Dunantstraat uitgenodigd. Zij wonen dicht bij de nieuwbouw. Daarna waren alle andere geïnteresseerden uit de buurt welkom. De eerste reacties waren positief. Wel hebben sommige bewoners zorgen over het aantal parkeerplaatsen en extra verkeersdrukte in de buurt. De direct omwonenden zijn bezorgd over hun uitzicht en over de inkijk vanuit de hoogbouw. Deze opmerkingen nemen wij mee naar de tekentafel.

 

Benieuwd naar de schetsen?

Op de website over het project vindt u alle informatie over dit project.