Banner Banner

Plan Lage flats Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat aangepast

Aangemaakt op: donderdag, 13 Juli 2023

De lage flats aan de Gouwzeestraat en de Henri Dunantstraat worden gesloopt. Voor de nieuwbouw presenteerden wij eind 2022 onze plannen. Omwonenden konden hierop reageren. Aan de hand daarvan voerden wij onderstaande aanpassingen door. Nu gaan we de gebouwen ontwerpen. De sloop van de lage flat aan de Gouwzeestaat staat gepland voor 2024.

 

De belangrijkste aanpassingen

De nieuwe gebouwen aan de Henri Dunantstraat schuiven acht meter op richting de dijk. 

Het hoge deel van het gebouw aan de kant van de Dr. Albert Schweitzerlaan kwam volgens bewoners dicht op de achtertuinen van de Roggebotstraat te staan. Daarom verplaatsen we de gebouwen ongeveer acht meter naar de Wheredijk. Zo schuift het breedste gedeelte van het gebouw bij de Roggebotstraat meer op richting openbaar groen. We zijn nog aan het onderzoeken of we de lage delen iets meer verschuiven richting de Henri Dunantstraat.

 

De ruimte tussen de nieuwe gebouwen aan de Henri Dunantstraat wordt kleiner.

Tussen deze gebouwen is ruimte voor parkeren en groen. Die ruimte wordt iets smaller, maar het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Op deze manier behouden we aan de andere kant van het gebouw juist meer groen.

 

Er komt een doorsteek voor auto’s van de Gouwzeestraat naar de Henri Dunantstraat.

Bewoners hebben zorgen over de toenemende drukte op de Vrouwenzandstraat. Dit wordt namelijk een fietsstraat. Daarom komt er een doorsteek van de Gouwzeestraat naar de Henri Dunantstraat, geschikt voor alle verkeer.

 

Aangepaste tekening bekijken?

Dat kan op www.wijwheermolen.nl/nieuwbouwgouwzeestraat