Banner Banner

Omgeving Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat: dit zijn de eerste ontwerpen

Aangemaakt op: vrijdag, 28 Oktober 2022

Samen met bewoners werken we aan meer woningen, fijnere woningen en betere openbare gebieden. Zo ook in de Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. Hier gaan we de lage flats slopen en bouwen we nieuwe woongebouwen terug. Eind september was er een inloopbijeenkomst voor omwonenden over de nieuwbouwplannen.


Zo’n 40 bewoners kwamen langs om de plannen te bekijken. Het ging vooral om het bouwvolume, dus hoe hoog, hoe lang en hoe breed de gebouwen worden. En waar ze precies komen te staan. Op de plattegrond waren ook de plannen te zien voor de openbare ruimten rond te flats.


Woonlagen, breedte en lengte gebouwen

De twee lange gebouwen die er nu staan, vervangen we door vier nieuwe gebouwen. Hierin komen ongeveer 135 twee- en driekamerwoningen, bestemd voor sociale verhuur. Dat zijn er 39 meer dan nu. Een deel van de nieuwe gebouwen krijgt even veel bouwlagen als nu (vier). De hogere delen aan de Henri Dunantstraat krijgen vijf bouwlagen, die aan de Gouwzeestraat zes.

 

Veel aandacht voor groen!

Een deel van de Gouwzeestraat loopt voor de Henri Dunantflat langs. Dit gebied wordt een groene zone.


De Gouwzeestraat wordt doodlopend. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel doorrijden. Ook komen er parkeerplaatsen bij aan de kant van de Henri Dunantstraat en tussen de nieuwe gebouwen. Er komen namelijk twee doorgangen: vanaf de Gouwzeestraat richting de dijk en vanaf de Henri Dunantstraat richting de Roggebotstraat.


Globale tijdlijn

De huidige flats horen bij elkaar. Daarom maken we de plannen voor beide locaties tegelijkertijd. Maar we gaan ze niet op hetzelfde moment slopen. De planning is dat we in het voorjaar van 2023 voor beide gebouwen een schetsontwerp presenteren. Hierin laten we bijvoorbeeld zien welke kleuren de gebouwen krijgen, waar de balkons en galerijen komen en hoe deze eruit komen te zien. Daarna gaan we verder met de voorbereidingen aan de Gouwzeestraat.


De Henri Dunantstraat pakken we op na de Gouwzeestraat, voorlopig hebben we de sloop hiervan in 2028 gepland. Deze planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen. 

 

Wilt u de beelden beter bekijken?

Of iets vragen of reageren? Ga dan naar de forumpagina waar de plannen zijn samengevat of kom langs op het Infopunt in het Makado winkelcentrum. E-mailen kan natuurlijk ook

Reageren kan nog tot 1 december 2022.