Banner Banner

Interview: omgevingsmanager Paula de Groot

Aangemaakt op: donderdag, 29 Juni 2023

Paula de Groot is omgevingsmanager bij de gemeente Purmerend. Zij houdt zich bezig met projecten in de openbare ruimte en werkt aan het vervangen van de riolering in de wijk.



Wat maakt jouw werk in Wheermolen-Oost zo uniek en uitdagend? 

De Wheermolen-Oost is uniek en uitdagend omdat we met meerdere partijen en op verschillende plekken aan het werk zijn in de wijk. Ook is duurzaamheid en klimaatbestendigheid heel belangrijk in dit project. Hierbij passen we innovaties toe die in Purmerend nog niet eerder gebruikt zijn. We maken bijvoorbeeld een wateropslag in de fundering van de straten.

 

Wat zijn de belangrijkste projecten waaraan je momenteel werkt en met wie werk je vooral samen?

Ik werk nu vooral aan het vervangen van de riolering en het opnieuw inrichten van de straten. Dit doe ik samen met de andere leden van mijn projectteam en met onze aannemer Markus b.v. Later dit jaar nodigen we de buurtbewoners rond de Spinet- en de Luitstraat uit. We willen samen een nieuw ontwerp maken voor de inrichting van de straten. Ik ben straks ook betrokken bij de nieuwe inrichting van het park De Dwarsgouw.

 

Welke vaardigheden zijn volgens jou het allerbelangrijkst om effectief te zijn als omgevingsmanager? 

Goed kunnen luisteren en kijken door de ogen van een bewoner.

 

Hoe houd je rekening met verschillende wensen?

Bij het maken van het ontwerp organiseren we bijeenkomsten. Bewoners en ondernemers worden dan uitgenodigd om te reageren op het voorlopige ontwerp. Ook zorg ik er altijd voor dat een ontwerp op de website staat. Mensen die niet kunnen of willen komen, kunnen dan online reageren. Alle reacties die we binnenkrijgen, wegen we tegen elkaar en tegen het beleid van de gemeente af.

 

Hoe zie je de toekomst van de wijk? 

Ik denk dat de wijk heel mooi wordt. Kijk eens hoe D’Blauwe Gouwe er nu uit ziet! De buurtbewoners die ik spreek, zijn nu al heel trots op hun wijk en willen er niet weg. Straks kunnen ze nog trotser zijn. 
 

 

Paula is omgevingsmanager voor Wheermolen-Oost