Banner Banner

Ideeën nieuwe woningen Boeier-, Pluut,- en Schokkerstraat

Aangemaakt op: dinsdag, 11 Juli 2023

In deze buurt gaat de komende jaren veel veranderen. In 2025 worden de 60 eengezinswoningen van Intermaris gesloopt. Deze planning is niet gewijzigd. De woningen staan in de Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat. Hiervoor bouwen we 300 woningen terug.

 

Een mooie mix van woningen

In het gebied tussen de Boeierstraat en de Pluutstraat bouwt Intermaris sociale huurwoningen en middenhuurwoningen. Voor een deel van de sociale huurwoningen houden we rekening met starters- en zorgwoningen. Achter de bestaande woningen aan de Henri Dunantstraat zijn ongeveer 20 eengezinswoningen gepland, bestemd voor verkoop. Dat gebeurt allemaal in fase 1. Aan de andere kant, tussen de Schokkerstraat en Boeierstraat, komen koopappartementen. Dat wordt fase 2.

 

Parkeerruimte en groen

We zorgen voor voldoende parkeerruimte, zowel in het openbaar gebied als op het eigen terrein van de nieuwbouw. Het idee is dat het groen tussen de Schokker- en Pluutstraat blijft. Ook denken we aan een groene doorsteek van de Churchilllaan naar het water aan de Boeierstraat. Zo verbinden we het groen en houden we de buurt leefbaar. Omwonenden hebben wij geïnformeerd per brief. Zij kunnen meedenken via een enquête. Na de zomer verwachten we de eerste schetsen.

Ook meedenken over de invulling van het gebied? Vul dan de online enquête in.