Banner Banner

Glasvezel in Purmerend

Aangemaakt op: vrijdag, 21 Juli 2023

Verschillende internetaanbieders leggen in Purmerend glasvezel aan. Glasvezel is een nieuw internetnetwerk. Dit is sneller, stabieler en betrouwbaarder dan internet via de koperkabel die er nu ligt. 


Aansluiten alleen met uw toestemming

Om alle woningen op glasvezel aan te sluiten, heeft de internetaanbieder uw contactgegevens nodig. Hiervoor ontvangt u thuis een brief van KPN Netwerk (Glaspoort). Het installeren gebeurt namelijk op afspraak en alleen na uw toestemming. Aansluiten is gratis en verplicht u tot niets. U betaalt wel de abonnementskosten bij een provider als u gebruik wilt maken van de glasvezelverbinding.


Huurwoningen van Intermaris ook aansluiten op gasvezel

Intermaris geeft toestemming voor de aanleg in haar huurwoningen. Dit betekent dat elke woning gratis en zonder verplichtingen een aansluiting op glasvezel krijgt. Pas als u gebruik wilt maken van de glasvezelverbinding sluit u daarvoor een abonnement af. Dat geldt ook voor appartementen in wooncomplexen. Daar lopen de kabels van beneden naar boven. Door medewerking van alle bewoners worden de bovenste woningen ook bereikt. 


Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij de internetaanbieder die de glasvezel bij u aanlegt. De contactgegevens staan in de brief die u heeft ontvangen of nog gaat krijgen. Als u een vraag heeft over uw huurwoning, kunt contact opnemen met Intermaris.