Banner Banner

Even voorstellen: Meinco Glim

Aangemaakt op: dinsdag, 20 September 2022

Sinds begin mei is Meinco ingezet als hulpverlener en zorgbemiddelaar voor de wijken Wheermolen en Overwhere. Hij heeft een beschermende functie in de wijk, biedt inwoners een helpende hand als zij hulp nodig hebben en hij waakt over huizen waar al weken geen gordijn meer open is geweest.

 

Want terwijl de behoefte aan zorg voor kwetsbare bewoners groeide, waren er handen te kort om dit te kunnen bieden. Vanuit de wijkmanager kwam het verzoek om Meinco in te zetten als hulpaanbieder in Wheermolen en Overwhere. Dagelijks loopt hij door de wijk, op zoek naar kwetsbare mensen. Voor deze mensen is hij een verbindende schakel. Hij gaat het gesprek aan en kijkt samen met de inwoner wat nodig is om de situatie te verbeteren. Dus maakt u zich zorgen over uzelf of een buurtbewoner? Daar is Meinco voor!

 

Verbindende factor

Meinco is op veel manieren een verbindende factor, ook tussen bewoner en instanties. Bij meldingen van bijvoorbeeld schuldhulpverleners, huisartsen of woningbouwverenigingen gaat hij langs bij de bewoner om zonder oordeel het gesprek aan te gaan.  ‘Ik kom nooit iets halen of eisen, ik kom alleen wat brengen.’ Hij biedt een luisterend oor en verwijst eventueel door naar andere hulpverlening of instanties.

 

Meinco heeft een wens voor de toekomst van Wheermolen: een omgeving die weet dat hij er is en dat buurtbewoners die zich zorgen maken over hun eigen situatie of die van anderen in hun woonomgeving, hem zelf benaderen.
 

Meinco Glim