Banner Banner

De renovatie van flat D’ Grote Frank in Purmerend is klaar!

Aangemaakt op: maandag, 23 Oktober 2023

Ze zijn heel blij met hun mooie ‘nieuwe’ huis. Het is er lekker warm. En ze hebben de verwarming nog niet aan hoeven doen. Maar ze zijn wel blij dat het klaar is. Nu lekker genieten.

 

Na ruim een jaar hard werken is D’ Grote Frank weer als nieuw. Afgelopen donderdag vierden we dit samen met de bewoners en bouwbedrijf Hemubo. Het werd een prachtige herfstmiddag. Confetti waaide door de lucht. Het regende complimenten. Het sneeuwde poffertjessuiker. En de Grote Frank was het stralende middelpunt. Kortom, een feestje!

 

Naast de flat staan tenten met vlaggen en feestelijke verlichting. Vanaf de start om 16.00 uur is het meteen gezellig druk. Er zijn allerlei hapjes en drankjes. Vooral de poffertjesbakker maakt veel vrienden, jong én oud. De jongste kinderen laten zich prachtig schminken. Als vlinder of Spiderman vliegen ze rond op het springkussen. Twee terrasverwarmers maken de sfeer compleet.

 

Onthulling van de naam op de gevel

Aan de gevel van D’ Grote Frank hangt een groot zwart doek. Rond vijven blijkt waarom. Joost de Vries van Intermaris en Rutger van Helbergen van Hemubo bedanken de bewoners voor de fijne samenwerking. Dan stapt Laurine van de bewonerscommissie naar voren. Met een druk op de grote rode knop gaan confettikanonnen af en glijdt het doek naar beneden. De naam van de flat verschijnt. Het is de kers op de taart.

 

Dikke pluim voor de bouwvakkers

Dertien maanden geleden startte aannemer Hemubo met de werkzaamheden. De bewoners bleven er wonen. Dat was soms best heftig, vertelt Laurine. Toch krijgen de bouwvakkers een pluim. “Zij gingen geweldig met ons om. Altijd vriendelijk. En super behulpzaam voor de mensen die extra zorg nodig hebben.” Rinus, ook lid van de bewonerscommissie, vult aan: “Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt, maar ik had nog nooit een aannemer gezien die voor je stofzuigt en poetst!”

De gevel van de vernieuwde flat

Tevreden over resultaat en proces

Het derde lid van de bewonerscommissie, Angelique, kan er vanmiddag helaas niet bij zijn. Laurine weet dat ook zij erg tevreden is. Over het resultaat, maar ook over het proces. “We hadden goed contact met Intermaris en Hemubo. Alles was duidelijk en klachten werden snel opgepakt. Als bewoners hadden wij ook inspraak in bepaalde keuzes. In de lifthallen willen we nog kunst op de wanden laten maken, in samenspraak met de bewoners. Dan is het écht af.”

 

Sterk verduurzaamd en fraai opgeknapt

Bewoners voor de flat

Intermaris en de gemeente Purmerend werken samen aan een nieuw Wheermolen-Oost. Na D' Rode Garrels en D' Blauwe Gouwe is D' Grote Frank als derde flat gerenoveerd. De 144 appartementen kregen nieuwe kozijnen en leidingwerk. De bewoners koken nu elektrisch en hebben een eigen watermeter. Ook de galerijen, lifthallen, balkons en de hoofdentree zijn opgeknapt. Nu is flat D’ Groene Citer aan de beurt. 

Op de foto met bewoonsters staan: Fabyolla, Mona, Rana, Najma en Vla Salim.