Banner Banner

Buslijn 101 en 306 in 2023 niet door Wheermolen-Oost

Aangemaakt op: dinsdag, 15 November 2022

In 2023 rijden de buslijnen 101 en 306 niet door Wheermolen-Oost. De haltes Anne Franklaan, Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat vervallen vanaf 8 januari 2023. De gemeente vervangt op dit deel van de busroute het riool - en de straat moet daarvoor open. U kunt in 2023 wel opstappen bij bushalte station Overwhere of halte Churchilllaan.

 

Andere halte

Maakt u gebruik van deze buslijnen en heeft u moeite met de loopafstand naar de bushalte aan de Churchilllaan of bij station Overwhere? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente: via telefoonnummer 0299 452 555. U ondertekent dan een aanvraagformulier en er volgt een kort telefoongesprek met een medewerker. Vervolgens krijgt u van de gemeente een pasje voor het AOV (Aanvullend Openbaar Vervoer) voor één jaar. De kosten hiervoor zijn hetzelfde als reizen met de gewone bus.


Mocht het Aanvullend Openbaar Vervoer geen geschikte oplossing voor u zijn, dan kijkt de gemeente samen met u naar een andere oplossing.

 

Waarom rijdt de bus het hele jaar niet door de wijk?


De werkzaamheden starten begin maart. Toch rijdt de bus al sinds begin januari niet door de wijk. Bussen en treinen moeten goed op elkaar aansluiten en de dienstregeling van de bus staat in alle bushokjes. Daarom past busmaatschappij EBS de dienstregeling maar één keer per jaar aan. De nieuwe dienstregeling is begin januari ingegaan, maar het duurt dus nog even totdat de straat open gaat.
 

Vragen

Heeft u vragen over het tijdelijk vervallen van de buslijnen 101 en 306? U kunt ook langs lopen in het Infopunt Wheermolen, John F Kennedyplein 1 (tegenover Albert Heijn in winkelcentrum Makado). Daar vindt u ook informatie over het vervangen van de riolering, de herinrichting van de straten, de plannen voor de sloop en nieuwbouw van woningen en de renovaties van de grote flats. Het Infopunt is maandag tot en met donderdag open van 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.