Banner Banner

Bijeenkomst nieuwbouw Gouwzeestraat/Henri Dunantstraat

Aangemaakt op: dinsdag, 04 Oktober 2022

Op 27 september was er een inloopbijeenkomst over de nieuwbouwplannen voor de lage flats aan de Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. Zo’n 40 bewoners hebben tijdens deze avond de plannen bekeken. Het ging met name om het bouwvolume. Dus hoe hoog, hoe lang en hoe breed de gebouwen worden. En waar ze precies komen te staan. De twee lange gebouwen die er nu staan vervangen we namelijk door vier nieuwe gebouwen. Een deel van de gebouwen krijgt hetzelfde aantal lagen als nu. Een deel krijgt meer lagen. Ook de plannen voor de openbare ruimte rond de flats waren te zien op een plattegrond.

 

We hebben tijdens de avond verschillende geluiden gehoord

Sommige bewoners zijn positief over de nieuwbouwplannen, anderen niet. Het gaat dan met name om de plek van de hogere gebouwen. Ook was er discussie over de verkeersstromen en het parkeren. Bewoners hebben zorgen over het aantal parkeerplaatsen en of er nog wel voldoende plek is in de buurt van de eigen woning. En hoe dat moet met de bereikbaarheid als we gaan slopen. Daarnaast gaan er garages verdwijnen. Komen daar nog alternatieven voor terug? En tot slot hadden bewoners interesse in de manier waarop de verbinding met de dijk past in het plan.

 

Met deze opmerkingen kijken we nogmaals zorgvuldig naar onze plannen

Waar kunnen we tegemoetkomen aan de wensen van de bewoners en waar niet? En als dat niet kan, waarom dan niet? En hoe kunnen we de plannen nog beter maken? Dit koppelen we aan de bewoners terug in een volgende nieuwsbrief en op de website.

 

Het was een geslaagde avond met een positieve inbreng van de bewoners

Binnenkort ontvangen de bewoners in de buurt een nieuwsbrief waarin we de plannen uitleggen. Ook komen de plannen op de website. Houd daarvoor de website in de gaten. U kunt dan nog een reactie geven.