Vragen

Is het al zeker dat Wheermolen-Oost wordt opgeknapt?

De gemeente en Intermaris hebben afgesproken dat ze de wijk gaan opknappen. Dus dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk. Ze hebben samen een plan gemaakt. Daarin staat wat we allemaal willen doen. In juni praat de gemeenteraad voor het eerst over het plan. Ondertussen wordt nog gewerkt aan afspraken over de kosten van het plan en over wie wat doet. De reacties van de raad worden in de zomer verwerkt in het plan. In september bespreekt de raad het plan nog een keer en nemen ze een besluit. Dan is pas echt zeker of alle plannen voor Wheermolen-Oost doorgaan.

 

Wanneer gaan de werkzaamheden beginnen?

We hebben een planning gemaakt voor het opknappen en vervangen van woningen. De eerste huizen worden in 2021 opgeknapt. Dat zijn de flats aan de Garrelsstraat. We werken nu nog aan een planning voor het vervangen van het riool, het opknappen van het groen en het park en het opnieuw inrichten van straten. Als de gemeenteraad in september gaat besluiten moet deze planning ook duidelijk zijn.

 

Waar gaan bewoners naartoe van de flats die worden gesloopt?

Als een flat wordt gesloopt, dan mogen de bewoners verhuizen naar een nieuw huis. We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen in de wijk kunnen blijven wonen.

Heb je andere vragen over het project Wheermolen-Oost? Stuur een email naar info@wijwheermolen.nl

Of neem contact op met Intermaris of de gemeente:

Gemeente Purmerend
Purmersteenweg 42
1441 DM Purmerend
www.purmerend.nl
0299 452 452

 

Intermaris
Kometenstraat 6
1443 BA Purmerend
www.intermaris.nl
088 25 20 100