Stukje bij beetje komt de Rudolf Garrelsflat uit de steigers. We zien steeds meer van de nieuwe uitstraling. En wat wordt hij mooi! Rond mei start de nieuwbouw op de begane grond.

De lichtgele bakstenen zijn vervangen door rode. Deze kleur past bij de naam D’Rode Garrels, zoals de flat meestal wordt genoemd. De gevels zijn meteen opnieuw geïsoleerd. Ook kregen alle 137 appartementen nieuwe kozijnen en dubbel glas. Ze worden weer als nieuw én energiezuinig.

12 nieuwe appartementen
In het tweede kwartaal van dit jaar is de flat volledig ‘uitgepakt’. Dan start de nieuwbouw op de begane grond. Nu zijn dit nog garageboxen. Die worden uitgebouwd en omgetoverd tot twaalf woningen. Ze krijgen twee slaapkamers op de verdieping. Begin 2022 gaan ze in de verhuur voor 850 euro per maand.

Doorstroomwoningen
Dat is middeldure huur. Deze woningen zijn namelijk bedoeld voor mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Ze krijgen het label Doorstroomwoning: vaak stromen de huurders door vanuit een sociale huurwoning. Dat zou gunstig zijn, want de vraag naar sociale huurwoningen is groot.

Even zonder herrie werken of leren
Ook D’Blauwe Gouw, D’Grote Frank en D’Groene Citer krijgen een facelift. Wat heeft Intermaris geleerd van het opknappen van D’Rode Garrels? Pieter Buis, projectontwikkelaar van Intermaris, geeft antwoord:

“Wij hebben gemerkt dat er meer herrie wordt gemaakt dan verwacht. Als er bij één woning wordt geboord, dan horen de buren dat ook. In coronatijd is dat extra lastig, want veel mensen werken en leren thuis. Daarom hebben wij aan de Gouwzeestraat een werkplekwoning gemaakt. In alle vier de kamers staat een bureau. Hier kunnen mensen even rustig hun ding doen. Dat was een succes! Daarom laten we deze woning voorlopig zo.”