Sloop-nieuwbouw Gouwzeestraat

De lage flat aan de Gouwzeestraat 6-100 – dit zijn 48 appartementen – wordt rond 2024 gesloopt. Hiervoor in de plaats komen nieuwe appartementen. De eerste bewoners zijn inmiddels verhuisd. Binnenkort maken we een ontwerp voor de nieuwe woningen. Dit doen we samen met omwonenden.

Verhuizen
40% van de bewoners is vorig jaar al verhuisd. De woningen van deze huurders worden nu tijdelijk verhuurd. Verderop leest u hier meer over.

In maart is er met alle bewoners contact gezocht voor een gesprek met de bewonersbegeleider van Intermaris. Er zijn veel vragen beantwoord over het sociaal plan. Ook vraagt Intermaris actief of bewoners extra ondersteuning nodig hebben.

Ruim 82% van de bewoners heeft het sociaal plan goedgekeurd
Dit betekent dat zij sinds april 2021 voorrang krijgen bij het zoeken naar een andere woning. Hierover heeft Intermaris afspraken gemaakt met de gemeente. Wij gaan ervan uit dat het ongeveer anderhalf jaar duurt voordat iedereen is verhuisd. Bewoners die hierbij hulp nodig hebben, worden extra ondersteund.

 

 

Tijdelijke verhuur
Gapph vastgoedbeheer is de organisatie die vanaf 2020 de nieuwe tijdelijke verhuringen doet. Zij verhuren de woningen aan bewoners die mee willen werken aan een goede leefomgeving. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op de website van Gapph Vastgoedbeheer.

Op de hoogte blijven?
Volg de ontwikkelingen ook via Facebook.

Sociaal Plan
Basis sociaal Plan Gouwzeestraat 6-100.

Vragen?
Mail ons op info@wijwheermolen.nl.