Renovatie Rudolf Garrelsstraat

De flat in de Rudolf Garrelsstraat is de eerste flat in een reeks vernieuwingen voor de wijk.

Renovatie
Aannemer Hemubo is in augustus 2020 gestart met de renovatie van de flat. De huidige woningen worden gerenoveerd en in de onderste rand van de flat komen twaalf nieuwbouw appartementen met middelhoge huur. Dit doen we, omdat de vraag naar deze woningen stijgt in steden waar een grote druk is op de woningmarkt, zoals in Purmerend.

Aanpassingen in de openbare ruimte
Om de woningen in de plint te kunnen bouwen, moeten we een aantal aanpassingen doen in de openbare ruimte rond de flat.

Daarom:

  • verplaatsen we de riolering voor de flat;
  • halen we de voetbaldoelen weg en verplaatsen we de schommel. Dit omdat we kabels en leidingen moeten aanleggen;
  • verwijderen we een gedeelte van het asfalt van het basketbalveld. Dit is ook voor het aanleggen van de kabels en leidingen;
  • verplanten we drie kleine bomen;
  • verplaatsen we de afvalcontainers tijdelijk naar de parkeerplaats aan de achterzijde van de flat. Om zwerfvuil te voorkomen zetten we hekken om de containers heen en spannen we er een net over.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Na de verbouwing van de flat richten we de straat, stoep en het grasveld opnieuw in. Er komen opnieuw speelvoorzieningen en we plaatsen ondergrondse vuilcontainers. In het voorjaar leggen we het ontwerp voor aan de omwonenden.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project?
Dan kunt u contact opnemen via info@wijwheermolen.nl. Voor vragen over de bouw of de planning neemt u contact op met Ger Klein Severt, bewonerscoördinator van Hemubo. Hij is tijdens werkuren bereikbaar op telefoonnummer 06 120 644 94. Na werktijd en in het weekend is Hemubo bereikbaar via 0900 8007.

Nieuwsbrieven

Intermaris stuurde in augustus, september 2020 en mei 2021 een nieuwsbrief.

Bewonersbrieven

We stuurden bewoners eind mei een brief over de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers. Deze stuurden we ook aan omwonenden.