Renovatie Rudolf Garrelsstraat

De flat in de Rudolf Garrelsstraat is de eerste flat in een reeks vernieuwingen voor de wijk.

Renovatie
Aannemer Hemubo is in augustus 2020 gestart met de renovatie van de flat. De huidige woningen zijn gerenoveerd en in de onderste rand van de flat komen twaalf nieuwbouw appartementen met middelhoge huur. Dit doen we, omdat de vraag naar deze woningen stijgt in steden waar een grote druk is op de woningmarkt, zoals in Purmerend.

Aanpassingen in de openbare ruimte
Om de woningen in de plint te kunnen bouwen, moeten we een aantal aanpassingen doen in de openbare ruimte rond de flat.

Daarom:

  • verplaatsen we de riolering voor de flat;
  • halen we de voetbaldoelen weg en verplaatsen we de schommel. Dit omdat we kabels en leidingen moeten aanleggen;
  • verwijderen we een gedeelte van het asfalt van het basketbalveld. Dit is ook voor het aanleggen van de kabels en leidingen;
  • verplanten we drie kleine bomen;
  • verplaatsen we de afvalcontainers tijdelijk naar de parkeerplaats aan de achterzijde van de flat. Om zwerfvuil te voorkomen zetten we hekken om de containers heen en spannen we er een net over.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Na de verbouwing van de flat richten we de straat, stoep en het grasveld opnieuw in. Er komen opnieuw speelvoorzieningen en we plaatsen begin juli ondergrondse vuilcontainers. We gaan met bewoners in gesprek hoe we dit in kunnen gaan vullen. Eind juni 2020 hebben we tijdens ons urban event ideeën en wensen van bewoners opgehaald.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project?
Dan kunt u contact opnemen via info@wijwheermolen.nl. Meer informatie over de bouw en verhuur van de twaalf nieuwe woningen op de begane grond leest u later dit jaar.

Nieuwsbrieven

Intermaris stuurde in augustus, september 2020 en mei 2021 een nieuwsbrief.

Bewonersbrieven

We stuurden bewoners eind mei een brief over de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers. Deze stuurden we ook aan omwonenden.
14 juni stuurden we een brief over de aangepaste datum van plaatsing van de afvalcontainers.