Banner Banner

Wat voor groen moeten we maken in Wheermolen-Oost?

Aangemaakt op: maandag, 15 November 2021

Vraag 2: vooral openbaar groen of iedereen een eigen tuin?

In onze wijk hebben de rijtjeshuizen een eigen voor- en achtertuin. De flats hebben een balkon en kijken uit op het groen, zoals de Purmerringvaart. Wat voor groen moeten we maken in Wheermolen-Oost?

Denkt u mee?

We maken een plan hoe de gebouwen, straten en het groen eruit komen te zien. De komende tijd stellen we u een paar vragen. En we organiseren een bijeenkomst.

Onder de vragen kunt u reageren op dit onderwerp. Hiervoor dient u een account aan te maken.

image

Voorbeeld van zoveel mogelijk groen voor iedereen.

 

 

image

Voorbeeld van zoveel mogelijk iedereen een eigen tuin.

R Rijser

- do, 12/09/2021 - 10:33

Veel prive tuinen zijn mooi, maar helaas betegelen steeds meer mensen hun voor en achtertuin. Openbaar groen is helaas dus beter.

roy - WijWheermolen

- ma, 12/13/2021 - 15:34

Als antwoord op door R Rijser

Bedankt voor je reactie. Mooie groene tuinen zijn erg mooi, bovendien helpen ze ook mee in de goede afwatering van (regen)water. Bedankt voor je stem! We zijn benieuwd hoe anderen hierover denken.

JBerg

- do, 12/09/2021 - 11:35

Ik woon in een complex op de bovenste foto en vind het groen voor iedereen prima maar toen zij daar een (brom?) fietspad doorheen lieten lopen en geen voetpaden ernaast is het een grote, gevaarlijke en lawaaierige flop geworden!!! Dan 10 keer liever (tegel) tuinen!

Paul Masmeijer

- di, 02/15/2022 - 10:50

Als iedereen een eigen tuin heeft, wat ik wel begrijp uit het standpunt van de bewoner, wordt het een rommelig gezicht. Iedereen kan dan doen wat hij of zij wil wat het uiterlijk van de woonwijk niet ten goed komt. denk maar aan het niet bijhouden van privé groen wat vaak buiten de grenzen van de tuin groeit en ook wat sommige bewoners in hun voortuin neerzetten en/of plaatsen. Openbaar groen kan dan goed worden bijgehouden door de gemeente.