Gemeenteraad stelt ontwikkelvisie vast

Onlangs stemde de gemeenteraad in met de ontwikkelvisie Wheermolen-Oost. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met het renoveren en verduurzamen van flats, het bouwen van nieuwe woningen en het aanpakken van straten en groen. Samen met de bewoners in de wijk werken we de komende 10 jaar aan een nieuw Wheermolen-Oost.

Lees meer

Renovatie flats van start

Nu de ontwikkelvisie Wheermolen-Oost is vastgesteld kunnen we echt aan de slag. Intermaris is al begonnen met het renoveren van de hoge flat aan de Rudolf Garrelsstraat. Ook zijn de voorbereidingen voor de renovatie van de hoge flat aan de Gouwzeestraat gestart.

Lees meer

Eerste bewoners verhuizen

De eerste bewoners van de huurwoningen die gesloopt worden, zijn al verhuisd. Op dit moment mogen de bewoners van de lage flat aan de Gouwzeestraat en van de eengezinswoningen Boeierstraat en omgeving al verhuizen met verhuiskostenvergoeding.

Lees meer

Vervangen riolering en herinrichten straten

In het gebied tussen de Hannie Schaftstraat en de Vrouwenzandstraat gaan we de oude riolering vervangen en richten we alle straten opnieuw in. Dat willen we in 2022 en 2023 gaan doen. Het plan wat hier in 2016 en 2017 voor gemaakt was, gebruiken we als uitgangspunt.... Lees meer

B&W akkoord met ontwikkelvisie

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de ontwikkelvisie. Van de visie is een samenvatting gemaakt. Op 24 september bespreekt de gemeenteraad het plan. Eind september buigt ook de Raad van Commissarissen van Intermaris zich over het stuk.

Lees meer

Vlog: Buurtgenoot Orfeo deed een bakkie in de buurt

Deze zomer trakteerde het projectteam op koffie en informatie. Tijdens de druk bezochte Bakkies in de buurt stelden buurtbewoners vragen over de ontwikkelingen in Wheermolen-Oost. Orfeo woont in de wijk en ging ook een bakkie drinken.

Lees meer

We trakteren op een bakkie in de buurt

Heeft u vragen over het project Wheermolen-Oost? Deze zomer komen we bij u langs voor een bakkie in de buurt. We trakteren op koffie, thee of limonade en beantwoorden uw vragen over de ontwikkeling van de wijk.... Lees meer

Maak een virtuele wandeling door de nieuwe wijk

De gemeente en Intermaris willen Wheermolen-Oost opknappen. We willen de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger maken. We hebben hiervoor samen met inwoners en ondernemers uit de wijk een plan gemaakt. In september neemt de raad een besluit over het globaal ontwikkelplan. Dan weten we wat er gaat gebeuren in de wijk.
Je kunt nu alvast een kijkje nemen! Wandel mee door het Wheermolen-Oost van de toekomst.

Lees meer