Orfeo neemt ons mee achter de schermen

Buurtbewoner en vlogger Orfeo Wartes neemt ons mee achter de schermen bij de nieuwe D’Rode Garrels. Een groot deel van de flat is inmiddels vernieuwd. Als trotse bewoner komt hij met zijn camera op plekjes waar je niet zomaar kunt komen. Bekijk zijn video nu. Ben jij ook zo blij met het nieuwe jasje van de flat?

Lees meer

BPS Bewonersgroep goed van start

Vijf enthousiaste bewoners van de Boeierstraat, Pluutstraat en Schokkerstraat zijn een bewonersgroep gestart. Begin februari was het eerste overleg, samen met Intermaris. Natuurlijk corona-proof, dus online via Teams. Dat liep gesmeerd.

Lees meer

OBS Wheermolen gaat verbouwen

OBS De Wheermolen laat het oudste deel van het schoolgebouw vervangen door nieuwbouw. Hiervoor heeft het geld gekregen van gemeente. In het nieuwe gedeelte krijgen ook de kinder-, peuter- en buitenschoolse opvang een plekje. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen dan op één adres terecht: voor, tijdens en na schooltijd.

Lees meer

Plannen Gouwzeestraat

Rond 2024 wordt de lage flat aan de Gouwzeestraat gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Eind februari kregen de bewoners van Intermaris het basis sociaal plan sloop. Hierin staan alle regels over het proces. Bijvoorbeeld over het verhuizen naar een andere woning, het terugkeren naar een nieuwbouwwoning, de vergoedingen en extra hulp. Daarnaast gaat het over veilig en prettig blijven wonen in een buurt waar gesloopt wordt.

Lees meer

Rudolf Garrelsflat bijna uit de steigers

Stukje bij beetje komt de Rudolf Garrelsflat uit de steigers. We zien steeds meer van de nieuwe uitstraling. En wat wordt hij mooi! Rond mei start de nieuwbouw op de begane grond. De lichtgele bakstenen zijn vervangen door rode. Deze kleur past bij de naam D’Rode Garrels, zoals de flat meestal wordt genoemd.

Lees meer

Werkzaamheden Wheredijk gestart

Om de Wheredijk weer aan de waterveiligheidsnorm te laten voldoen verbetert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de dijk. In maart 2021 is de versterking van de dijk gestart, het vervangen van kabels en leidingen inclusief het warmtenet en het herinrichten van het huidige fietspad en de groenstrook.

Lees meer

Gemeenteraad stelt ontwikkelvisie vast

Onlangs stemde de gemeenteraad in met de ontwikkelvisie Wheermolen-Oost. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met het renoveren en verduurzamen van flats, het bouwen van nieuwe woningen en het aanpakken van straten en groen. Samen met de bewoners in de wijk werken we de komende 10 jaar aan een nieuw Wheermolen-Oost.

Lees meer

B&W akkoord met ontwikkelvisie

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de ontwikkelvisie. Van de visie is een samenvatting gemaakt. Op 24 september bespreekt de gemeenteraad het plan. Eind september buigt ook de Raad van Commissarissen van Intermaris zich over het stuk.

Lees meer