Banner Banner

Riolering en herinrichting

Openbare ruimte

Nieuwe situatie na de herinrichting in Wheermolen-Oost

De gemeente Purmerend gaat in delen van de Wheermolen-Oost de riolering vervangen. De riolering is aan het einde van zijn levensduur. Hiervoor moet de hele straat open. Daarna richten we de straat opnieuw in.

 

De rioleringswerkzaamheden in de Henri Dunantstraat (deelgebied 1) zijn klaar

De Henri Dunantstraat en Dr. Albert Schweitzerlaan zijn klaar. Op vrijdag 22 december 2023 zijn beide straten weer open gegaan

 

Ontwerp inrichting Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Roggebotstraat, Zuiderzeestraat, Kadoelenstraat, Gouwzeestraat (deelgebied 2)

 

In januari 2024 zijn we begonnen in de Roggebotstraat en omgeving

Na de Dr. Albert Schweitzerlaan, volgen de andere straten tussen de Dr. Albert Schweitzerlaan, Vrouwenzandstraat, Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat. De voorbereidende werkzaamheden begonnen op 15 januari in het gedeelte van de Dr. Albert Schweitzerlaan tussen de Henri Dunantstraat en de Vrouwenzandstraat. 

 

We werken per deelgebied in fases

Wilt u meer weten over de vervanging van riolering? Op de website van de gemeente leest u hier meer over.      
 

de drie deelgebieden waar we het riool gaan vervangen

 

 

Herinrichting Luitstraat, Spinetstraat, Lyrastraat, Schalmeistraat, Henri Dunantstraat en Citerstraat

We hebben 1 november twee varianten gepresenteerd. Er is door de bewoners gekozen voor de woonerfvariant (15 km/u). Het definitieve ontwerp staat op deze website online. De gestelde vragen hebben we beantwoord
 

 


 

Hoe de gemeente dit allemaal gaat doen laten we zien in deze video.


 

Riolering of drainage aanleggen in de steeg kan helpen tegen wateroverlast

Een ondergelopen steeg na een paar flinke regenbuien is erg vervelend. De gemeente heeft geen onderhoudsplicht op achterpaden of stegen als het particulier terrein is. Wel kunnen we bij flinke wateroverlast meedenken over een passende oplossing. U kunt dan bijvoorbeeld samen met uw buren een drainage of riolering aanleggen in het achterpad. U dient er dan voor zorgen dat deze doorloopt tot aan het openbare gebied. De gemeente kan de aansluiting vanaf daar overnemen en koppelen aan de daarvoor geschikte leiding. Soms is de oplossing ook simpeler. U kunt ervoor zorgen dat het water makkelijker weg kan door bijvoorbeeld een rij tegels langs de rand van uw achterpad te vervangen door grind of beplanting.

 

De gemeente is toch eigenaar van een achterpad?

Dit is vaak niet zo. Huurt u uw woning? Dan is de verhuurder meestal de eigenaar. Het onderhoud van tuin en achterpad voor een huurder is opgenomen in de huurovereenkomst. Heeft u een koophuis, dan bent u in de meeste gevallen ook eigenaar van uw deel van het achterpad. Dit kunt u terugvinden in het koopcontract. U bent dan samen met uw buren verantwoordelijk voor het schoon, veilig en aantrekkelijk houden van het gehele achterpad of steeg. Wilt u weten of uw perceel een achterpad heeft of heeft u nog andere vragen? Bekijk het kaartje en andere informatie op de website van de gemeente.
 

 

Bouwapp 

Met de Bouwapp houden we direct op de hoogte van de ontwikkelingen. Download de app voor Apple iOS apparaten of Android apparaten

Of scan deze QR-code: